ΑΚΡΥΛΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ

easygrass έχοντας πολυετή εμπειρία στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων αναλαμβάνει την πλήρη κατασκευή όλων των ειδών επαγγελματικών επιφανειών γηπέδων. Αναλαμβάνουμε την κατασκευή γηπέδων τέννις από την πιο παραδοσιακή μέθοδο της χωμάτινης επιφάνειας, που προορίζεται για όλους τους χρήστες μέχρι την κατασκευή γηπέδων τέννις με συνθετικό χλοοτάπητα αλλά και ακρυλικών δαπέδων, τα οποία παράγονται ειδικά για την εγκατάστασή τους σε αθλητικούς χώρους όπως μπάσκετ, βόλεϋ, τέννις, χαντμπολ.

Με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σας εγκαθιστούμε ακρυλικά δάπεδα μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ειδών και χρωμάτων, τα οποία είναι  ευρέως γνωστά στο χώρο του αθλητισμού, καθότι παρέχουν ελαστικότητα, σωστή αναπήδηση της μπάλας, απορρόφηση των κραδασμών επιτρέποντας τον έλεγχο της ταχύτητας αλλά και την προστασία των αρθρώσεων των αθλητών κάνοντας ένα πιο άνετο παιχνίδι. Τα χρώματα ακρυλικής βάσεως που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των γηπέδων είναι υψηλών προδιαγραφών, αυτό-επιπεδούμενα, αντιολισθηρά, έγχρωμα (μακράς διαρκείας) για τη βαφή αθλητικών δαπέδων που αποτελείται από ακρυλικές ρητίνες, ασφαλτικές ρητίνες, τσιμέντο και ειδικά βελτιωτικά. Εφαρμόζονται σε επιφάνειες από σκυρόδεμα (τσιμέντο) ή άσφαλτο.

Δείτε περισσότερα

Το Ακρυλικό δάπεδο είναι μια υπαίθρια μέθοδος αθλητικών δαπέδων που χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή αθλητικών γηπέδων. Πρόκειται για ένα χρώμα με βάση το νερό. Υπάρχουν πολλά χρώματα για το ακρυλικό δάπεδο. Οι διαθέσιμοι τύποι ακρυλικών δαπέδων είναι στάνταρ, μαξιλάρι και ακρυλικό χρώμα σε ελαστικό SBR. Γενικά τα ακρυλικά δάπεδα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή γηπέδων τένις και την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ.

Πλεονεκτήματα:

  • Είναι απλά στην εφαρμογή λόγω του αυτό-επιπεδούμενου χαρακτήρα του.
  • Είναι πολύ χαμηλού κόστους ανά τ.μ.
  • Δημιουργούν έγχρωμη, ομοιόμορφη επιφάνεια.
  • Είναι μη υδατοπερατά.
  • Είναι απλά στην εφαρμογή λόγω του αυτό-επιπεδούμενου χαρακτήρα τους.
  • Έχουν βατότητα, είναι δηλαδή μη ολισθηρό και επιτρέπουν τις αθλοπαιδίες χωρίς κίνδυνο ατυχήματος.
  • Τα χρώματα τους παραμένουν απολύτως σταθερά στην επίδραση ηλιακής ακτινοβολίας και δεν αλλοιώνονται με το πέρασμα του χρόνου (δεν ξεθωριάζουν, δεν θαμπώνουν)
  • Ανθεκτικά σε βροχή, παγετό, χιόνια.
  • Αποτρέπουν την ανάπτυξη υψηλών θερμοκρασιών.
ΤΥΠΟΙ ΑΚΡΥΛΙΚΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ 

Εφαρμόζεται σε υποδομή ασφάλτου ή σκυροδέματος

Εφαρμόζονται τουλάχιστον 3 στρώματα ακρυλικού χρώματος

Εφαρμόζεται για πολλά επιθυμητά χρώματα

Χρησιμοποιούνται λευκές γραμμές σε 2 στρώσεις

ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ ΜΕ ΜΑΞΙΛΑΡΙ

Εφαρμόζεται σε υποδομή ασφάλτου ή σκυροδέματος

Εφαρμόζεται αστάρι και επιφανειακή επίστρωση 

3 στρώματα απο σρώματα σκόνης καουτσούκ

2 στρώματα ακρυλικής βαφής ως τελικά στρώματα

ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ ΣΕ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ

Εφαρμόζεται σε υποδομή ασφάλτου ή σκυροδέματος

Εφαρμόζεται αστάρι και επιφανειακή επίστρωση

1 στρώμα δαπέδου από καουτσούκ

2 στρώματα ακρυλικής βαφής ως τελικά στρώματα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Πρότυπο Ακρυλικό Δάπεδο για Γήπεδο Τένις

Συνήθως, τα επαγγελματικά γήπεδα τένις σχεδιάζονται σε ορθογώνιο σχήμα με μέγεθος 18 μ. Κατά 36 μ. Αυτές οι διαστάσεις μπορεί να ποικίλουν σε ερασιτεχνικά γήπεδα τένις. Τα γήπεδα τένις ακρυλικού στυλ μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε επιθυμητό χρώμα.

Προετοιμασία:
Η επιφάνεια εφαρμογής πρέπει να είναι καθαρή από σαθρά στοιχεία και σκόνη και να είναι στεγνή. Κατά την εφαρμογή η θερμοκρασία περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι μεταξύ 10-35oC.

Εφαρμογή:

Εργαλεία:  Εφαρμόζεται με τη χρήση ελαστικής σπάτουλας (ρακλέτα). Η ρακλέτα καθαρίζεται με νερό.
Επί ασφαλτικού υποστρώματος: Πρώτα εξομαλύνουμε την επιφάνεια με ασφαλτικό γαλάκτωμα, εμπλουτισμένο με χαλαζιακή άμμο μέχρι 50% σε δύο ή τρεις στρώσεις. Κατόπιν εφαρμόζουμε το ακρυλικό χρώμα σε τρεις επάλληλες διασταυρούμενες στρώσεις. Το συνολικό πάχος του τάπητα είναι 1,6 ~ 2 mm.

Επί τσιμεντένιας επιφανείας:

α) Εάν η επιφάνεια έχει μικρές ανωμαλίες, εφαρμόζουμε το ακρυλικό χρώμα σε τρεις επάλληλες διασταυρούμενες στρώσεις. Το συνολικό πάχος του τάπητα είναι 1,6 ~ 2 mm. β) Εάν η επιφάνεια έχει μεγάλες ανωμαλίες : Είτε Τρίβουμε την επιφάνεια προς εξομάλυνση με μηχάνημα και μετά εφαρμόζουμε το ακρυλικό χρώμα σε τρεις επάλληλες διασταυρούμενες στρώσεις. Είτε Εξομαλύνουμε την ανώμαλη επιφάνεια με ασφαλτικό γαλάκτωμα εμπλουτισμένο με χαλαζιακή άμμο μέχρι 50% σε δύο ή τρεις στρώσεις και κατόπιν εφαρμόζουμε το ακρυλικό χρώμα όπως επί ασφαλτικού υποστρώματος. Μετά την εφαρμογή η επιφάνεια πρέπει να προστατευθεί από την υγρασία μέχρι να στεγνώσει.

Πρότυπο Ακρυλικό Δάπεδο γηπέδου Μπάσκετ

Εξωτερική κατασκευή Γήπεδα μπάσκετ

Διαστάσεις γήπεδα μπάσκετ

Το μέγεθος ενός επαγγελματικού ή υπαίθριου γήπεδα μπάσκετ είναι γενικά σχεδιασμένο να είναι 28 m έως 15 m ενώ το κανονικό ύψος του στεφάνου μπάσκετ είναι 3,05 m πάνω από το έδαφος.

Τα γήπεδα μπάσκετ κατασκευάζονται σε 4 κύρια στάδια. Τα έργα ξεκινούν με έργα υποδομής, μετά συνεχίζονται με φωτισμό, σίδηρο και πλέγματα, και τέλος, ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση δαπέδων.

Το σκυρόδεμα προετοιμάζεται και οι αγκυρώσεις τοποθετούνται αρχικά στα έργα υποδομής. Στη συνέχεια, επί του εδάφους εφαρμόζεται σκυρόδεμα ή άσφαλτος πάχους 10 cm.

Σίδερο και συρματόπλεγμα

Οι σιδερένιες σωληνώσεις με ύψος 4 m ή 6 m συγκολλούνται στις αγκυρώσεις. Τουλάχιστον τρία στρώματα σωλήνων συγκολλούνται παράλληλα μεταξύ τους οριζόντια μεταξύ αυτών των πόλων. Επικαλυμμένα με PVC συρματόπλεγμα με μέγεθος ματιών 5cm x 5cm εγκαθίσταται στο πλαίσιο. Ο φωτισμός συνδέεται με τους κύριους πόλους σύμφωνα με το αίτημα του πελάτη.

Ένας από τους τεχνητούς τύπους δαπέδων μπάσκετ εφαρμόζεται σε αυτό το στάδιο της κατασκευής του γηπέδου μπάσκετ. Η ακρυλική βαφή δαπέδου και το πάτωμα tartan προτιμώνται ως επί το πλείστων σε υπαίθρια γήπεδα. Μπορούμε επίσης να εφαρμόσουμε ακρυλικό μαξιλάρι προστιθέμενο από καουτσούκ ως ακρυλική επιλογή.

Συνθετικοί Χλοοτάπητες
Συνθετικοί Χλοοτάπητες